Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση (ΕΠΑΔΙΠΕ)

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση (ΕΠΑΔΙΠΕ) είναι ένας επιστημονικός φορέας που από το 2008 αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα, σε πανελλήνιο επίπεδο, στο πεδίο της διαπολιτισμικής παιδείας και της σχολικής εκπαίδευσης, με μακροπρόθεσμο στόχο να συμβάλει σε μια δικαιότερη κοινωνία, όπου το ατομικό συναιρείται με το κοινό καλό. Εδρεύει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ οι δράσεις του τελούν υπό την αιγίδα της Φιλοσοφικής Σχολής.
Η Ημερίδα, στην οποία σας προσκαλεί, έχει θέμα «Σχολείο και ανθρώπινα δικαιώματα», θα γίνει το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 και ώρα 10.00- 15.00 στο Α.Π.Θ. και έχει στόχο να παρουσιάσει διδακτικές/παιδαγωγικές δράσεις που έχουν εκπονήσει εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων στη θεματική αυτή κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. 
Η Ημερίδα δεν στοχεύει μόνο στο να δημοσιοποιήσει τις εξαιρετικές δουλειές. Στοχεύει ακόμη περισσότερο να αναδείξει τι συγκεκριμένα δυσκολεύει, τι ενισχύει τέτοιες προσπάθειες, πως συνδέονται ή δεν συνδέονται με το συνολικό έργο του σχολείου, τι μένει στους μαθητές, πώς αυτό μπορεί να συνεχιστεί. Ασφαλώς δεν περιμένουμε να απαντηθούν όλα αυτά, είμαστε όμως βέβαιοι ότι με τη δική σας συμμετοχή και με τον τρόπο που οργανώνουμε την Ημερίδα, όλοι θα έχουμε κάτι αποκομίσει για τον επαγγελματικό μας ρόλο.
Επειδή εκτιμούμε ότι η πρόσκλησή μας θα έχει ευρεία απήχηση, θα υπάρχει η δυνατότητα για κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει ηλεκτρονικά με live streaming μέσω της ιστοσελίδας του Α.Π.Θ.. Τη Δευτέρα 16 Μαΐου θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας http://paratiritirio.web.auth.gr/ το Πρόγραμμα της Ημερίδας, καθώς και συγκεκριμένες οδηγίες για την ηλεκτρονική σύνδεση.

Για ερωτήσεις που αφορούν την Ημερίδα μπορείτε να απευθύνεστε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση paratiritirio@edlit.auth.gr (κ. Β. Παπαγρηγορίου). Επίσης,  κατά την προσεχή εβδομάδα μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του Παρατηρητηρίου 2310 997346 (καθημερινά, ώρες  11:00-13:00).